Recept na Mexický guláš
Ingredience pro recept
750 g | hovězího masa |
2 ks | cibule |
sůl | |
pepř | |
70 g | rajského protlaku |
2 lžíce | mleté sladké papriky |
2 lžíce | mleté pálivé papriky |
1 kostka | masoxu |
200 g | hrášku |
4 lžíce | hladké mouky |
podravka | |
100 g | nastrouhaného sýra |
Hovězí maso omyjeme, nakrájíme na kostky, cibuli osmažíme na oleji dohněda, přidáme maso, osolíme, opepříme a orestujeme. Přidáme rajský protlak, sladkou i pálivou papriku, masox, podlijeme vodou a dusíme doměkka. Do hotového guláše přidáme rozmražený hrášek, směs zahustíme moukou rozmíchanou v malém množství studené vody a necháme deset minut povařit. Nakonec dochutíme guláš solí a Podravkou. Podáváme s dušenou rýží, kterou upravíme doprostřed talíře a posypeme sýrem. Kolem rýže nalijeme guláš tak, aby vznikl dojem mexického sombrera.