Recept na Pečenáče ve víně
Ingredience pro recept
600 g | kapřích řízků |
200 ml | vinného octa |
100 ml | vody |
200 ml | bílého vína |
6 ks | nového koření |
6 ks | celého pepře |
1 lžička | hořčičných semínek |
sůl | |
4 lžíce | krupicového cukru |
2 ks | cibule |
1 ks | červená paprika |
Řízky z kapra obalíme v trojobalu (mouka, vejce, strouhanka), z obou stran osmažíme dozlatova a necháme vychladit. Ocet,vodu, víno a koření necháme přejít varem, odstavíme a vlažný lák ochutíme solí a cukrem. Rybí řízky proložíme ve větší sklenici plátky cibule, proužky papriky a nekonec vše zalijeme vinným nálevem i s kořením. Pečenáče necháme v chladu odležet dva dny. podáváme s čerstvou zeleninou a chlebem nebo bagetou.