Recept na Pepřový guláš
Ingredience pro recept
800 g | vepřového masa |
sůl | |
2 lžíce | hladké mouky |
olej | |
1 lžička | mleté sladké papriky |
0,5 balíčku | celého pepře |
100 g | uzeného bůčku |
2 ks | cibule |
40 g | másla |
Omyté maso nakrájíme na větší kostky, osolíme a poprášíme moukou. Kostky masa vložíme do rozpáleného tuku, přidáme mletou papriku a osmažíme za občasného míchání. Pak zalijeme horkou vodou, přidáme pepř a dusíme doměkka.
Uzený bůček nebo anglickou slaninu nakrájíme na kostičky a vyškvaříme. Cibuli oloupeme, nakrájíme na nudličky a osmažíme na másle dozlatova.
Měkké maso vyjmeme, přidáme bůček, posypeme cibulí a vše polijeme procezenou šťávou.