Recept na Pikantní kuřecí játra
Ingredience pro recept
olej | |
1 ks | cibule |
1 stroužek | česneku |
500 g | kuřecích jater |
sůl | |
1 lžička | sušeného tymiánu |
0,5 lžičky | grilovacího koření |
0,5 lžičky | mletá pálivá paprika |
4 lžíce | ostrého kečupu |
4 lžíce | jemného kečupu |
2 hrsti | nasekané petrželky |
Rýži propláchneme pod tekoucí vodou a pak ji dáme vařit do osolené vody. Přihoďíme tři hřebíčky.
Olej rozpálíme v pánvičce s vyšším dnem, vsypeme cibuli nakrájenou na měsíčky a čtyři minuty opékáme, přidáme česnek nakrájený na plátky a po minutě i dobře očištěná játra, nakrájená na kousky velikosti sousta. Patnáct minut opékáme. Osolíme, přidáme tymián, grilovací koření i pálivou papriku, promícháme a na závěr přidáme i oba kečupy. Necháme prohřát, vmícháme petrželku a podáváme s rýží, ze které jsme odstranili hřebíčky a naopak do ní přidali lžíci másla.