Recept na Pikantní vepřové kousky
Ingredience pro recept
0,5 kg | vepřového plecka |
olivový olej | |
koření Argentina | |
1 ks | cibule |
1 ks | papriky |
1 ks | řapíkatého celeru |
1 ks | feferonky |
sterilované houby | |
zeleninový vývar | |
sůl | |
pepř |
Vepřové plecko nakrájíme na kousky a naložíme do olivového oleje s kořením Argentina. Cibuli nakrájíme na půlkolečka, přidáme maso i s marinádou a prudce opečeme. Poté ztlumíme, přidáme papriku, řapíkatý celer, feferonku, sterilované houbičky bez nálevu, vše společně zarestujeme, mírně podlijeme zeleninovým vývarem a podusíme dokud maso nezměkne. Dle potřeby ještě dochutíme solí a pepřem a přidáme lžíci hnědé miso pasty. Jako příloha jsou čerstvé italské tagliatelle s hoblinami sýru Grana Padano, ozdobené bazalkou.