Recept na Plněné kedlubny
Ingredience pro recept
2 ks | kedlubny |
300 g | mletého masa |
1 ks | malá cibule |
1 ks | vejce |
sůl | |
mletá sladká paprika | |
pepř | |
muškátový květ | |
2 lžíce | strouhanky |
vývar | |
1 lžíce | másla |
Kedlubny oloupeme, rozpůlíme, vložíme do kastrolu a zalijeme vodou tak, aby byly ponořené. Přidáme lžičku soli a podle velikosti vaříme několik minut do poloměkka. Pomocí lžičky kedlubny vydlabene. Vydlabanou část nakrájíme na kostičky a přendáme do misky. Přidáme mleté maso (krůtí, vepřové, mix), nadrobno nakrájenou cibuli, vejce a promícháme. Směs dochutíme solí, okořeníme sladkou paprikou, špetkou pepře a muškátového květu. Podle potřeby můžeme zahustit strouhankou. Směsí naplníme připravené kedlubny , přendáme do zapékací misky a podlijeme vývarem. Na každou kedlubnu položíme kousek másla, misku vložíme do předehřáté trouby a pečeme asi 30 minut při 180st.C.