Recept na Plněný vepřový řízek
Ingredience pro recept
1 ks | tvrdšího rohlíku |
80 g | mletého masa |
2 lžíce | sekané petrželky |
2 ks | žloutky |
sůl | |
mletý černý pepř | |
4 ks | vepřového masa |
500 g | pórku |
240 g | žampionů |
2 stroužky | česneku |
200 g | zakysané smetany |
12 lžic | vývaru |
10 lžic | bílého vína |
Rohlík namočíme ve vodě, rozmačkáme a dobře promícháme s mletým masem, petrželí a žloutky. Okořeníme solí a pepřem. Do řízků vyřízneme hluboké kapsy, které naplníme masovou směsí a zašijeme nití.
Pórek a houby nakrájíme na plátky, česnek vylisujeme a vše dusíme se zakysanou smetanou, bílým vínem a vývarem asi 15 minut.
Řízky smažíme v rozpáleném tuku z každé strany asi 4 minuty a na slabém plameni necháme ještě asi 4 minuty podusit.
Z dušené zeleniny slijeme šťávu a uložíme ji na teplé místo. Šťávu krátce povaříme, ochutíme pepřem a solí. Z řízků odstraníme nitě. Podáváme se zeleninou, polijeme omáčkou a nakonec posypeme petrželí.