Recept na Pražský flamendr
Ingredience pro recept
600 g | vepřové plece |
olej | |
2 ks | cibule |
sůl | |
pepř | |
70 g | rajského protlaku |
1 lžíce | mleté sladké papriky |
1 kostka | masoxu |
1 ks | brambor |
2 stroužky | česneku |
majoránka |
Maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky. V kastrolu opečeme dozlatova nahrubo nakrájenou cibuli, přidáme maso, sůl, pepř, a vše orestujeme. Dále přidáme rajský protlak, sladkou papriku, promícháme, podlijeme vodou, přidáme masox a pod pokličkou dusíme, až je maso skoro měkké. Brambor oloupeme, nastrouháme najemno, vmícháme do guláše a pomalu vaříme, až zhoustne. Hotovou směs dochutíme česnekem utřeným se solí, majoránkou a podáváme s knedlíky, noky nebo pečivem.