Recept na Ražniči z vepřového maso
Ingredience pro recept
500 g | vepřového masa |
150 g | slaniny |
1 ks | papriky |
250 g | žampionů |
2 ks | cibule |
60 g | oleje |
sůl | |
mletý černý pepř | |
mletá paprika |
Vepřové maso (plecko, kýta) nakrájíme na kostičky, dáme do misky osolíme a okořeníme (mletý pepř, mletá paprika, grilovací koření apod.) zakápneme olejem, zamícháme a necháme chvilku odležet. Mezitím si nakráníme na kostičky slaninu nebo klobásku a syrovou papriku. Hlavičky žampionů necháme podle velikosti celé nebo je překrojíme napůl. Cibuli nakrájíme na kolečka nebo ji rozkrojíme na čtvrtky.
Na kovovou jehlu nebo špejli napichujeme střídavě maso, slaninu, cibulu, papriku a žampiony. Připravené jehly dáme do pekáčku podlejeme trochou vody a dáme do trouby péci cca 50min při 200-220 st.C. Během pečení jehly opatrně obrátíme aby se maso opeklo i z druhé strany.
Podáváme s vařenými brambory nebo hranolkami.