Recept na Řecké kuře
Ingredience pro recept
1 ks | kuřete |
sůl | |
brambory | |
4-5 ks | mrkví |
2-3 ks | cibule |
1 ks | menší celer |
5 stroužků | česneku |
3 ks | jablek |
MARINÁDA | |
2-3 ks | citronové šťávy |
olivový olej | |
1 lžíce | plnotučné hořčice |
2 lžíce | sójové omáčky |
1 lžička | grilovacího koření |
1 lžička | sušené bazalky |
Začneme přípravou marinády. Vymačkáme šťávu z citronů a dolijeme zhruba stejné množství oleje. Přidáme všechno ostatní a důkladně promícháme.
Všechnu zeleninu očistíme a oloupeme. Brambory nakrájíme na čtvrtky nebo osminky. mrkev a cibuli na proužky, celer na plátky. Menší část marinády se necháme na kuře a zbytek promícháme se zeleninou a brambory. Omyté kuře naporcujeme, osolíme a potřeme zbytkem marinády. Zeleninu s marinádou urovnáme do pekáče a posypeme posekaným česnekem. Na povrch rozložíme na osminky pokrájená jabkla a na ně maso. Nepodléváme, zelenina nám pustí vody dost. Přikryjeme a vložíme do trouby vyhřáté na 200st.C. Pečeme asi 40 minut, pak odkryjeme a necháme kuřátko zezlátnout.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
- Autor: Hanka11. února 2013 ve 10:58Trochu zdlouhavější příprava, než se všechno nakrájí, ale jinak výborné