Recept na Řízek s bylinkami
Ingredience pro recept
4 ks | vepřového masa |
sůl | |
mletý černý pepř | |
hladká mouka | |
40 g | tuku |
2 ks | malé cibule |
40 g | žampionů |
4 lžíce | sekané petrželky |
2 lžíce | nasekaných bylinek |
2 lžíce | hladké mouky |
250 ml | vývaru |
1 lžička | mletého kmínu |
200 g | kysané smetany |
Řízky na okrajích nařízneme a zlehka naklepeme. Osolíme a opepříme. Jednu stranu řízku poprášíme moukou a nejdříve z této strany zprudka osmahneme v horkém tuku. Druhou stranu potom opékáme na středním plameni asi 3 minuty. Řízky vyjmeme a uložíme na teplé místo. Cibuli a žampiony nasekáme najemno a spolu s petrželí opečeme na vypečeném tuku. Přidáme bylinky, poprášíme trochou mouky a společně osmahneme. Přilijeme vývar a dochutíme solí a kmínem. Řízky přídáme do omáčky a na mírném plameni vše dusíme 20 minut. Nakonec vmícháme smetanu a vše ještě krátce povaříme.