Recept na Řízek s houbami a vejci
Ingredience pro recept
1 ks | malé cibule |
4 lžíce | oleje |
200 g | hub |
sůl | |
mletý černý pepř | |
4 ks | vejce |
500 g | vepřového masa |
2 lžíce | hladké mouky |
worcestrová omáčka |
Drobně nakrájenou cibuli zpěníme na 2 lžících oleje, přidáme houby nakrájené na plátky a podusíme doměkka. Osolíme, opepříme, zalijeme rozšlehanými vejci a umícháme řidší vaječinu. Z masa nakrájíme malé medajlonky, okraje nařízneme, naklepeme, poprášíme moukou a opečeme z obou stran na oleji. Uložíme na teplé místo, na pánvičku nalijeme 5 lžic vody a několik kapek worcestrové omáčky, šťávu povaříme, osolíme. Medajlonky osolíme, dáme na talíře přelijeme šťávou a potřeme houbovou vaječinou.