Recept na Jehněčí pečeně
Ingredience pro recept
1 kg | jehněčí kýty |
2 hlavičky | česneku |
čerstvý tymián | |
sůl | |
200 g | mraženého hrášku |
1 svazek | jarní karotky |
50 g | másla |
špetka | cukru |
mletý bílý pepř |
Jehněčí maso očistíme a prošpikujeme nakrájenými stroužky z jedné česnekové hlavičky. Stroužky z druhého česneku nastrouháme, smícháme s tymiánem a solí a vetřeme do masa. Zabalíme ho do alobalu a uložíme do druhého dne v chladu. Pak maso vložíme i s alobalem do pekáče, podlijeme vodou do výšky asi 3 cm, pekáč přiklopíme a pečeme asi 50 minut v troubě vyhřáté na 180st.C. Maso vyjmeme z alobalu, vrátíme zpět do trouby a ještě dopečeme, aby získalo barvu. Zeleninu očistíme a vložíme asi na 4 minuty do vroucí osolené vody (musí zůstat poloměkká). Ihned zchladíme v ledové vodě a necháme odkapat. Vložíme ji do pánve s rozehřátým máslem, prohřejeme, osolíme, osladíme a opepříme. Upečené maso nakrájíme na plátky a podáváme je s teplou zeleninou. Vhodnou přílohou jsou nové brambory.