Recept na Plněná jehněčí pečeně
Ingredience pro recept
nádivka | |
2 ks | rohlíky |
mléko | |
50 g | pokrájené slaniny |
1 ks | vejce |
1 lžíce | loupaných nasekaných mandlí |
1 kg | jehněčí pečeně |
svazek | čerstvých bylinek |
4 lžíce | olivového oleje |
200 ml | bílého vína |
zeleninový vývar | |
3 ks | cibule šalotky |
4 stroužky | česneku |
3 lžíce | medu |
sůl | |
drcený pepř | |
1 svazek | čerstvé karotky |
80 g | másla |
4 lžíce | krupicového cukru |
Maso očistíme, omyjeme, osušíme, ze všech stran osolíme a ostrým nožem v něm nařízneme malou kapsu. Suroviny na nádivku smícháme a hotovou směsí naplníme pečeni, spíchneme párátky a maso položíme na pekáč s olejem. Přidáme oloupané šalotky, stroužky česneku, zalijeme vínem a troškou vývaru a pečeme pod pokličkou při teplotě 200st.C, ažmaso změkne. Počeni odkryjeme a dopečeme dozlatova. Karotku očistíme a omyjeme, ponecháme krátký kousek natě a zeleninu povaříme v osolené vodě. Mrkev scedíme, necháme okapat. V rendlíku rozpustíme máslo, přidáme cukr a karotku a vše zalijeme troškou vody a necháme vodu odpařit. Až se na povrchu karotky vytvoří lesklá vrstva máslové směsi, stáhneme ji z ohně. Podáváme a čerstvou nasekanou petrželkou a jehněčím.