Recept na Losos s křenovou omáčkou
Ingredience pro recept
4.00 ks | filety z lososa |
2.00 lžíce | másla |
1.00 ks | cibule šalotky |
1.00 ks | salátové okurky |
50.00 ml | bílého vína |
100.00 g | zakysané smetany |
2.00 lžíce | nastrouhaného křenu |
0.00 | sůl |
0.00 | pepř |
Na 4 porce:
Okurku oloupeme, podélně rozpůlíme, zbavíme jadérek a nakrájíme na kostičky. Šalotku oloupeme a nakrájíme na velmi jemné nudličky. Fikety z lososa omyjeme pod studenou tekoucí vodou a osušíme papírovou kuchyňskou utěrkou. Na pánvi rozehřejeme máslo a filety opékáme po obou stranách asi jednu minutu a pak je vyjmeme. Do tuku vsypeme šalotku a okurku a podusíme. Nakonec zalijeme vínem, přidáme zakysanou smetanu a křen, osolíme a opepříme. Lososa vložíme do omáčky, přiklopíme a asi 3 minuty dusíme na mírném ohni.