Recept na Segedínský guláš
Ingredience pro recept
400 g | vepřového bůčku |
40 g | sádla |
2 ks | cibule |
1 stroužek | česneku |
400 g | kysaného zelí |
20 g | hladké mouky |
2 dl | smetany |
sůl | |
kmín | |
mletá sladká paprika |
Opláchnuté a očištěné maso nakrájíme na kostky asi 2x2x2cm velké. Oloupanou cibuli nakrájíme nadrobno, zpěníme ji na polovině dávky tuku, přidáme mletou papriku, osmahneme a mírně zalijeme vodou. Do základu vložíme nakrájené maso, osolíme je, okořeníme kmínem a pod poklicí zvolna dusíme do poloměkka. Propláchnuté a nakrájené zelí přidáme k masu a opět dusíme. Nakonec guláš zahustíme jíškou připravenou ze zbylého tuku a mouky, rozmícháme a zvolna dodusíme doměkka. Před koncem varu přilijeme smetanu, guláš dochutíme solí a prolisovaným česnekem, podle chutí můžeme dosladit.
Podáváme s houskovým knedlíkem.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
- Autor: Peter12. června 2013 ve 15:54Preco pouzívate to najnekvalitnejsie mäso na tento recept? To bolo zvykom len za komunistov v stanicných restauráciách, pretoze to bolo to najlacnejsie. Dnes (dúfam) uz tento problém neexistuje a Segedínsky gulás sa varí z jedlého mäsa a nie z odpadkov!