Recept na Smažená játra se špenátem
Ingredience pro recept
1 kg | brambor |
500 g | vepřových jater |
citronová šťáva | |
2 lžíce | hladké mouky |
2 ks | vejce |
3 ks | celozrnné rohlíky |
1 lžíce | sezamových semínek |
olej na smažení | |
sůl | |
listový špenát |
Brambory dobře umyjeme a uvaříme i se slupkou v osolené vodě. Játra nakrájíme na plátky, jemně naklepeme, pokapeme citronovou šťávou a obalíme nejprve v mouce, pak v rozšlehaných vejcích a nakonec ve strouhance z celozrných rohlíků smíchané se sezamovými semínky. Prudce je osmažíme nejprve z obou stran. Teplotu potom snížíme a na pávni játra dopečeme. Osolíme. Smažená játra obložíme listovým špenátem a brambory.