Recept na Smažený kapr
Ingredience pro recept
1 ks | kapra |
sůl | |
4 stroužky | česneku |
0,5-1 l | mléka |
hladká mouka | |
olej na smažení | |
strouhanka | |
citron | |
2-3 ks | vejce |
Den předem kapra zabijeme, vykucháme, oškrábeme šupiny, odřízneme hlavu (můžeme ji použít na polévku) a ploutve, případně stáhneme z kůže. Nařezeme na porce, osolíme a potřeme rozetřeným česnekem. Vložíme do mísy a zalijeme mlékem. Přikryjeme alobalem a necháme do druhého dne odležet. Před samotnou přípravou porce vyjmeme, opláchneme pod tekoucí vodou a osušíme. Poté jednotlivé porce obalujeme v trojobalu (mouka-rozšlehané osolené vejce-strouhanka) a smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Při servírování pokapeme citronovou šťávou.
Na vánoce podáváme tradičně s brambovovým salátem, jinak můžeme podávat s bramborem nebo bramborovou kaší.
Při konzumaci pozor na kostičky !!!!!