Recept na Srbská grilovaná pleskavice
Ingredience pro recept
římský kmín | |
sůl | |
mletý pepř | |
směs koření (nejlépe čubrica) | |
hladká mouka | |
0,5 dcl | vody |
2 ks | malé papriky nebo feferonka |
2 ks | cibule |
2 lžíce | oleje |
250 g | skopové maso (mleté) |
250 g | hovězí maso (mleté, zadní) |
5 stroužků | česneku |
Postup
Mleté maso v míse, přidáme vodu, olej, nakrájenou cibuli, lisovaný česnek, nasekanou feferonku, nebo malé papriky a všechno koření. Směs pořádně promícháme. Můžeme nechat i 2 hodiny odležet. Pak mokrýma rukama tvoříme placičky, poprášíme hladkou moukou a dáváme na gril, nebo grilovací pánev. Grilujeme z každé strany 6-7 minut. Podáváme s chlebem, bramborem.