Recept na Švábská roštěná
Ingredience pro recept
400-500 g | roštěné |
sůl | |
mletý černý pepř | |
60 g | tuku |
mrkev | |
celer | |
petržel | |
1 ks | cibule |
1 ks | citronu |
hořčice | |
1000 g | brambor |
hladká mouka | |
1 hrnek | smetany |
kapari nebo olivy |
Plátky roštěné na okrajích nařízneme, zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Po obou stranách prudce opečeme na jedné třetině tuku. Očištěnou zeleninu, nakrájíme na plátky, osmahneme na zbylém tuku a přidáme oloupaný citron, nakrájený na kolečka, z kterých vybereme jadérka. Přidáme hořtici podle vlastní chuti, podlijeme a necháme vařit. Poloměkké maso přendáme do čistého kastrůlku a naskládáme na něj plátky nakrájených syrových brambor. štávu z masa zaprášíme moukou, zasmažíme, zalijeme vodou a smetanou nebo šlehačkou a povaříme. Potom šťávu procedíme na maso, přidáme rozsekané kapary nebo olivy a dusíme do měkka. Podle potřeby dosolíme.