Recept na Thajské curry
Ingredience pro recept
olej | |
200 g | kuřecího masa |
1 ks | malé cukety |
1 ks | mrkve |
pórek | |
0,5 cm | zázvoru |
2 stroužky | česneku |
rybí omáčka | |
chilli omáčka | |
curry pasta | |
400 ml | kokosového mléka |
koriandr | |
pepř |
Na rozpáleném oleji ve wok pánvi zprudka osmahneme kuřecí kousky, aby se zatáhly, přidáme pokrájenou zeleninu, na malé kousky pokrájený zázvor a česnek, přidáme menší lžíci rybí omáčky (používá se místo soli, pokud ji nechceme použít, stačí jen osolit), lžíci chilli omáčky (netřeba s ní šetřit, kokosové mléko to pak hodně zjemní), lžíci curry pasty a zalijeme kokosovým mlékem. Provaříme asi 10 minut (aby mrkev změkla), přidáme koriand a dochutíme (chilli, pepř).