Recept na Třetinkový guláš
Ingredience pro recept
sádlo | |
3 ks | cibule |
200 g | kuřecího masa |
200 g | vepřové krkovice |
mletý kmín | |
sůl | |
pepř | |
majoránka | |
3 ks | brambor |
3 ks | mrkve |
2 ks | paprikové klobásy |
1 ks | dršťková polévka v sáčku |
1 svazek | jarní cibulky |
1 lžíce | hořčice |
1 lžíce | kečupu |
1 lžíce | majonézy |
Na rozpuštěném másle zpěníme nakrájenou cibuli, orestujeme dohněda a přidáme na kostičky nakrájené maso, osolíme a okořeníme, necháme 10 minut orestovat, podlijeme vodou a dusíme pod pokličkou. V polovině dušení přidáme kostky brambor a zeleniny, kolečka klobásy a vaříme do změknutí. Zhruba 10 minut před koncem vaření přidáme k základu polévku ze sáčku, rozmícháme a dolijeme vodou do požadované hustoty guláše. Přidáme jarní cibulku nakrájenou na kolečka, dochutíme kořením a rozmícháme po lžících hořčici, kečup a majonézu. Guláš podáváme s čerstvým pečivem.