Recept na Uzený pstruh a salátek
Ingredience pro recept
0,5 kg | brambor |
1 svazek | jarní cibulky |
1 lžíce | olivového oleje |
0,5 ks | majonézy |
2 lžíce | dijonská hořčice |
1 hrst | sekané petrželky |
mletý bílý pepř | |
sůl | |
4 ks | filety z uzeného pstruha |
4 stroužky | česneku |
Brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na kostičky nebo menší plátky.
Jarní cibulku nakrájíme na trochu větší kousky a zlehka ji opečeme na olivovém oleji. Majonézu smícháme s dijonskou hořčicí, citronovou šťávou, sekanou petrželkou, ochutíme pepřem, solí, vmícháme opečenou cibulku a zlehka promícháme s brambory.
Filety uzeného pstruha opečeme na másle s utřeným česnekem a podáváme se salátkem.