Recept na Vepřová pečeně se smetanou
Ingredience pro recept
600 g | vepřové plece |
sůl | |
mletý černý pepř | |
1 ks | cibule |
1,5 lžíce | másla |
vývar | |
3 lžíce | bílého vína |
1/8 l | smetany |
Maso osolíme, opeříme, po celém povrchu pokryjeme tenkými proužky cibule a necháme v chladničce přes noc uležet.
Druhý den rozehřejeme v pekáčku máslo a maso na něm ze všech stran opečeme. Přilijeme vývar a víno. Přiklopíme a dáme péci. Za občasného obracení pečeme do poloměkka. Poté odkryjeme a maso během tepelné úpravy natíráme smetanou a pečeme tak dlouho, až povrch zrůžoví. Šťávu podáváme necezenou, cibule se rozvaří. Vhodnou přílohou jsou brambory.