Recept na Vepřová roláda s nádivkou
Ingredience pro recept
800 g | plát vepřového masa |
sůl | |
pepř | |
5 ks | rohlíku |
3 ks | jablka |
4 ks | vejce |
1 svazek | čerstvých bylinek |
2 ks | cibule šalotky |
0,5 kelímku | smetany ke šlehání |
špetka | muškátového květu |
150 g | másla |
grilovací koření | |
masový vývar |
Plát masa naklepeme a z obou stran osolíme a opepříme. Rohlíky a jedno oloupané jablko rozkrájíme na menší kostičky, přidáme žloutky, nasekané bylinky a šalotku, smetanu a podle chuti osolíme, přidáme muškátový květ a nakonec do směsi opatrně vmícháme sníh z bílků. Plát naplníme směsí, zatočíme, svážeme a roládu přendáme do vyššího pekáčku s rozpuštěným máslem, přidáme osminky jablek a maso posypeme grilovacím kořením. Přilijeme trochu vývaru a pečeme pod pokličkou zhruba 60 minut, pravidelně poléváme výpekem. Pak sundáme poklici a dopečeme dozlatova.