Recept na Vepřová rolovaná plec
Ingredience pro recept
1 kg | vepřové plece |
sůl | |
mletý černý pepř | |
grilovací koření | |
hořčice | |
2 hrsti | sekané petrželky |
1 ks | cibule |
1 palička | česneku |
Maso si rozkrojime na plát a naklepeme. Osolíme a opepříme. Posypeme kořením (medvědí česnek, grilovací koření), potřeme hořčicí a posypeme sekanou petrželkou. Zarolujeme, svážeme nebo spíchneme jehlami. Dáme do pekáčku, podlijeme vývarem, posypeme hrubě nakrájenou cibulí a jen rozplácnutým česnekem, posypeme znova kořením a dáme péct. V průběhu pečení maso otáčíme a podle potřeby podléváme. Když je maso měkké vyndáme ho, štávu s cibulí a česnekem přelijeme do kastrůlku a pomorným mixérem rozmixujeme. Přivedeme k varu a dochutime. Podle uvážení zahustíme, zjemníme smetanou a úplně nakonec přidáme kousíček másla.