Recept na Vepřové kung-pao
Ingredience pro recept
400 g | vepřového masa |
1 ks | vejce |
1 lžička | zázvoru |
2 lžičky | solamylu |
4 lžíce | sójové omáčky |
sůl | |
mletý černý pepř | |
3 ks | papriky |
2 ks | cibule |
2 ks | feferonky |
50 g | arašídů |
2 lžíce | oleje |
1 ks | jarní cibulka |
Kýtu nakrájíme na nudličky a dáme do misky. Přidáme vejce, zázvor, solamyl, sůl a pepř. Dobře promícháme a necháme půl hodiny proležet.
Očištěné papriky nakrájíme na kostičky, oloupané cibule na kolečka. Feferonky zbavíme semínek a potom je nakrájíme nadrobno.
V hluboké pánvi nebo woku rozehřejeme olej a maso zprudka osmahneme. Když zbělá, přidáme papriky s cibulí. Restujeme do změknutí paprik.
Pak přidáme arašídy a feferonky. Dochutíme sójovou omáčkou, prohřejeme, odstavíme a posypeme nakrájenou jarní cibulkou.