Recept na Vepřové ledvinky na smetaně
Ingredience pro recept
400 g | vepřových ledvinek |
40 g | oleje |
2 dl | smetany |
40 g | hladké mouky |
sůl | |
mletý černý pepř | |
mletá paprika |
Vepřové ledvinky odblaníme, rozkrojíme na plocho, vykrojíme močovody a ledvinky dobře opereme ve studené vodě. Potom je nakrájíme na plátky, vložíme do hrnce s horkou vodou a necháme přejít varem.Takto spařené ledvinky scedíme a několikrát propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Olej zahřejeme v kastrolu na plotně, přisypeme mletou papriku a vložíme nakrájené ledvinky a opečeme po všech stranách. Potom je podlijeme horkou vodou nebo vývarem, přiklopíme pokličkou a dusíme. Při dušení občas zamícháme a podle potřeby mírně podlijeme horkou vodou. Když jsou ledvinky měkké, necháme šťávu vydusit, až zůstane jenom tuk, zalijeme smetanou, ve které jsme rozkvedlali hladkou mouku a osolíme. Podáváme s dušenou rýží nebo houskovým knedlíkem.