Recept na Vepřové maso po cikánsku
Ingredience pro recept
600 g | vepřové plece |
sůl | |
pepř | |
2 lžíce | sádla |
2 ks | cibule |
150 g | slaniny |
mletá paprika | |
mletý kmín | |
nové koření | |
feferonka | |
bobkový list | |
5 stroužků | česneku |
vývar | |
1 sklenice | leča |
hladká mouka |
Z omyté plece si nakrájíme plátky. Na sádle orestujeme cibuli se špekem, přidáme osolené a opepřené maso a zprudka opečeme z obou stran. Přidáme ostatní koření, nasekanou feferonku, bobkový list, nasekaný česnek, promícháme, podlijeme vývarem a dusíme do měkka. Přidáme sklenici domácího leča, malinko zaprášíme moukou a krátce povaříme. Podáváme s rýží, nebo i těstovinami .