Recept na Vepřové nudličky s klíčky
Ingredience pro recept
300 g | vepřového masa |
1 lžička | nastrouhaného zázvoru |
1 lžička | cukru |
pepř | |
sůl | |
1 ks | chilli paprička |
1/2 ks | citronové šťávy |
50 ml | sherry |
1 kostka | masoxu |
250 g | rýžových nudlí |
200 g | mrkve |
100 g | pórku |
2 lžíce | oleje |
1 konzerva | bambusových výhonků |
1 konzerva | sójových klíčků |
150 ml | zeleninového vývaru z kostky |
1 lžička | škrobové moučky |
pažitka |
Vepřové maso nakrájíme na nudličky, dáme do misky, přidáme nastrouhaný zázvor, lžičku cukru, sůl, pepř a drcenou chilli papričku. Vše zalijeme šťávou z 1/2 citronu a 50ml shery a necháme rozležet.
Do litru vroucí vody s kostkou bujonu dáme 250g tenkých rýžových nudlí, minutu je povaříme a přecedíme. Mrkev a pórek omyjeme pod studenou tekoucí vodou a obojí nakrájíme na plátky.
V pánvi zahřejeme dvě lžíce oleje, přidáme maso i s nálevem a podusíme asi 4-5 minut. Poté přidáme nakrájenou mrkev, pórek, bambusové výhonky a sojové klíčky a vše společně krátce povaříme.
V zeleninovém vývaru rozmícháme lžičku škrobové moučky. Mírně zahuštěný vývar nalijeme do pánve k masu, vše společně necháme trochu zhoustnout a nakonec do směsi vmícháme uvařené nudle. Ozdobíme pažitkou.