Recept na Vepřové plátky
Ingredience pro recept
6 ks | vepřového masa |
sůl | |
pepř | |
olivový olej | |
2 ks | cibule |
3 stroužky | česneku |
drcený kmín | |
mletá paprika | |
1 lžíce | kečupu |
3 lžíce | rajského protlaku |
250 ml | hovězího vývaru |
1 ks | pórku |
4 lžíce | hladké mouky |
100 g | anglické slaniny |
Vepřové plátky naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme, lehce poprášíme lžící mouky a na oleji zprudka osmažíme. Poté maso vyjmeme a uchováme v teple. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Ve výpeku osmažíme cibuli a česnek , přidíme kmín, mletou papriku, kečup a rajčatový protlak. Zalijeme 150ml vývaru, maso vrátíme zpět a společně dusíme. Jeli omáčka příliš hustá, zředíme ji vodou.
Asi v polovině dušení přidáme oloupaný a na kolečka nákrájený pórek, dle potřeby osolíme a dusíme dál. Slaninu opečeme na pánvi, vyjmeme a dáme stranou. Z oleje a tří lžic mouky osmažíme jíšku, rozšleháme ji ve zbylém vývaru a nalijeme do omáčky. promícháme a dusíme ještě dalších 10 minut, případně zředíme vodou.
Vepřové maso podáváme s omáčkou, ozdobené dokřupava osmaženou slaninou. Vhodnou přílohou jsou vařené brambory nebo bramborové krokety či vařená rýže.