Recept na Chlapácká krkovice
Ingredience pro recept
1 kg | krkovice vcelku |
4 lžičky | dijonská hořčice |
pepř | |
sůl | |
čerstvé bylinky | |
4 stroužky | česneku |
2 ks | cibule |
250 ml | horké vody |
1/2 kostky | masoxu |
Krkovici omyjeme, osušíme a krájíme na plátky, které nedokrojíme až do konce. Připravíme si směs na potírání. Hořčici, čerstvě mletý peř, sůl, bylinky (rozmarým, tymián apod.) dle chuti a prolisovaný česnek smícháme na pastu. Jednotlivé plátky pomažeme a vkládáme mezi ně na kolečka nakrájenou cibulí. Maso složíme do původního tvaru a svážeme provázkem nebo sepneme špejlí. Potřeme směsí a vložíme do pekáčku. Zalijeme 250ml teplé vody, ve které jsme rozpustili 1/2 kostky masoxu. Pečeme v předehřáté troubě překryté alobalem cca 45 min. Poté sejmeme alobal a dopečeme.
Doporučujeme: Brambory nakrájet na kolečka 1/2cm široká a klademe je okolo masa a pečeme společně.