Recept na Holandský řízek
Ingredience pro recept
500 g | mletého masa |
sůl | |
1 dcl | mléka |
200 g | tvrdého sýru |
mletý bílý pepř | |
muškátový oříšek |
Maso (libový bůček, plecko nebo kýta) umeleme, osolíme a smícháme s mlékem. Misku zakryjeme a dáme do lednice uležet (nejlépe přes noc). Do uleželého masa vmícháme nastrouhaný sýr, podle chuti směs opepříme a okořeníme muškátovým oříškem. Ze směsi tvarujeme rukou namočenou ve vodě placičky, které obalujeme v trojobalu nebo jenom ve strouhance. V pánvi si rozpálíme olej a obalené holandské řízky smažíme z obou stran dozlatova. Můžeme také upéci v troubě. Podáváme s bramborovou kaší nebo brambory v jakékoliv úpravě.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
- Autor: Iveta04. února 2013 ve 11:41Dobrota :)