Recept na Marinovaný řízek
Ingredience pro recept
2 ks | malé cibule |
18 lžic | bílého vína |
2 lžičky | mletého hřebíčku |
2 lžičky | majoránky |
2 lžičky | tymiánu |
2 lžičky | mletého koriandru |
4 ks | vepřového masa |
sůl | |
mletý černý pepř | |
40 g | tuku |
200 ml | vývaru |
4 lžíce | smetany |
4 lžíce | sekané petrželky |
Cibuli nakrájíme nadrobno, povaříme s bílým vínem a kořením, vychladíme a nalijeme na opepřené a osolené maso a dáme marinovat. Během té doby ho občas obrátíme. Druhý den maso vyjmeme a osušíme. V horkém tuku řízky zvolna osmažíme po obou stranách. Přilijeme marinádu, masový vývar a necháme asi 20 minut zvolna vařit. Řízky vyjmeme a posypeme petrželí. Smetanu vmícháme do omáčky a krátce povaříme. Omáčkou přelijeme řízky na talíři. Podáváme s noky nebo těstovinou.