Recept na Maso na fenyklu
Ingredience pro recept
1 ks | cibule |
1 kg | vepřového masa |
olej | |
1 ks | fenyklu |
2 ks | mrkve |
1 ks | červená paprika |
1 ks | malého pórku |
2 dcl | vína |
2 dcl | vývaru |
mletý černý pepř | |
sůl |
Cibuli nakrájíme nadrobno, plátky vepřového masa na centimetrové kousky, které obalíme v mouce.
Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a po rozehřátí do něj vložíme maso a cibuli. Smažíme 4 minuty.
Fenykl nakrájíme na malé kousky a mrkev na tenké poloviční plátky. Nakrájenou zeleninu, papriku, porek, přidáme do kastrolu s masem a chvíli necháme na středním plameni. Vše zalijte vínem a vývarem, podle chuti přidáme pepř a sůl. Pod pokličkou dusíme na malém plameni 35 minut.