Recept na Medailonky Argentina
Ingredience pro recept
600 g | vepřové panenky |
olivový olej | |
koření Argentina | |
mleté chilli papričky | |
6 ks | brambor |
2 ks | fenyklu |
sůl | |
pepř | |
20 g | másla |
2 dcl | smetany ke šlehání |
1 lžíce | citronové šťávy |
Panenku odblaníme a nakrájíme na medajlonky, lehce roztáhneme rukou a naložíme do oleje s kořením Argentína
a lehce mletých chilli papriček. Do druhého dne necháme uležet v chladu.
Brambory ve slupce důkladně omyjeme a nakrájíme na plátky. Fenykly očistíme, vyřízneme z nich košťál a také je nakrájíme na plátky.
Medajlonky zprudka opečeme z obou stran aby maso zůstalo uvnitř štavnaté.
Na pánev, na které jsme opékali panenku, nalijeme olej, vložíme plátky brambor a pomalu je z obou stran opečeme.
Osolíme je, opepříme a dáme stranou. Na pánev přilijeme další olej, přidáme máslo a nakrájený fenykl a pomalu restujeme lehce dozlatova. Přidáme několik lžic vody a rychle podusíme. Nakonec přidáme smetanu, rychle povaříme a ochutíme solí, pepřem a citronovou šťávou. Na závěr přidáme trošku koření "bylinkové máslo".