Recept na Námořnické maso
Ingredience pro recept
500 g | vepřové plece |
sůl | |
mletý černý pepř | |
100 g | slaniny |
1 lžíce | sádla |
100 g | kořenové zeleniny |
1 ks | cibule |
1-2 lžíce | cukru |
1 lžíce | rajského protlaku |
3 ks | jalovce |
3 ks | nového koření |
4 ks | celého pepře |
1 ks | zeleninového bujonu |
250 ml | červeného vína |
1 lžíce | kaparů |
Maso nakrájíme na kostky, osolíme a opepříme. Na rozškvařenou slaninu přidáme sádlo, zeleninu, cibuli, cukr, opečeme dohněda, pak přidáme protlak, koření, vložíme maso, necháme jej zatáhnout, přilijeme vývar, necháme vydusit do štávy, podlijeme vínem a dusíme doměkka. Když je maso měkké podle potřeby zahustíme jíškou a přidáme kapary. Podáváme s knedlíkem nebo rýží.