Recept na Pikantní panenka
Ingredience pro recept
0,5 kg | vepřové panenky |
sůl | |
mletý černý pepř | |
1 ks | cibule |
3 stroužky | česneku |
2 lžíce | oleje |
1 ks | rajského protlaku |
1 dcl | vody |
muškátový oříšek | |
mletý hřebíček |
Vepřovou panenku nakrájíme na asi 2 cm silné plátky, cibuli očistíme a nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
Na pánvi rozpálíme olej. Osolené a opepřené medailonky osmažíme po obou stranách asi 3 minuty na každé. Osmažené medailonky vyjmememe a dáme zatím do tepla. Na pánev přidáme cibuli a česnek a na středním plameni orestujeme dozlatova. Přidáme rajský protlak, vodu, muškátový oříšek a mletý hřebíček. Na mírném plameni vaříme asi 10 minut. Potom vložíme medailonky, dobře prohřejeme a podle chuti dosolíme a dopepříme.