Recept na Křenová omáčka
Ingredience pro recept
40 g | hery |
60 g | hladké mouky |
sůl | |
2 dcl | mléka |
2 dcl | smetany |
nastrouhaného křenu | |
20 g | másla |
Rostlinný tuk rozpustíme v kastrolu na plotně, přisypeme hladkou mouku a za stálého míchání připravíme světle žlutou jíšku. Zředíme ji vlažnou vodou nebo vývarem , osolíme, přidáme mléko, dobře rozmícháme a za častého míchání asi 30 minut povaříme. Povařený základ (bešamel) přecedíme, přidáme smetanu, podle chuti přisolíme nebo přisladíme a necháme přejít varem. Do hotové omáčky přidáme nastrouhaný křen (křen dobře očistíme, opláchneme ve studené vodě a na jemném struhadle nastrouháme. Nemáme-li křen čerstvý použijeme Křeník) a kousek čerstvého másla.
Omáčku podáváme k vařenému nebo uzenému masu.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
- Autor: Pepa04. února 2013 ve 08:16To je pochoutka
- Autor: Antonin16. února 2014 ve 15:08dobré - jednoduché a rychlé