Recept na Srdce na smetaně (pajšl)
Ingredience pro recept
600.00 gr | vepřového srdce |
40.00 gr | hladké mouky |
2.00 dl | smetany |
0.00 | sůl |
0.00 | bobkový list |
0.00 | celý pepř |
0.00 | nové koření |
Vepřové sdrce dobře očistíme, vložíme do hrnce s vodou a osolíme. Přidáme bobkový list, několik zrnec nového koření a celého pepře a vaříme doměkka. Vaření můžeme urychlit použitím tlakového hrnce. Měkké srdce vyjmeme a nakráníme na kostičky. Vývar přecedíme a zahustíme moukou rozmíchanou ve smetamě. Povaříme, dochutíme vegetou, případně dosolíme. Do hotové omáčky přidáme nakrájemé srdce. Podáváme s houskovým knedlíkem.
Komentáře k receptu:
Přidat nový komentář
- Autor: Marek Kotala05. listopadu 2020 ve 00:17Děkuju mami :-* . . . nikdy lepšího nebylo, a bohužel už nebude.. jsi zde s námi :-(
- Autor: J. Ticha08. října 2013 ve 13:59Text Prominte, ale pajsl neni srdce ale plice, neboli plicky na smetane.