Recept na Zapečený žampionový řízek
Ingredience pro recept
4 ks | vepřového masa |
2 stroužky | česneku |
sůl | |
mletý černý pepř | |
4 lžíce | másla |
2 ks | malé cibule |
240 g | žampionů |
4 lžičky | strouhanky |
4 lžíce | bílého vína |
200 g | smetany |
100 g | nastrouhaného sýra |
Cibuli jemně nasekáme, žampiony nakrájíme na tenké plátky. Česnek vylisujeme a potřeme jím řízky. Potom osolíme a opepříme. Polovinu másla rozpálíme a řízky v něm z kařdé strany 5minut opékáme. Potom je položíme vedle sebe do zapékací mísy. Zbylé máslo rozpustíme ve stejné pánvi. Cibuli a žampiony na něm za stálého míchání asi 5minut dusíme. Vmícháme strouhanku, víno a smetanu. Vaříme na mírném plameni asi 3 minuty. Troubu předehřejeme na 200st.C. Houbovou směs rozdělíme na řízky do mísy a posypeme sýre. Zapékáme až je sýr zlatohnědý.