Recept na Znojemské plátky
Ingredience pro recept
0,5 kg | vepřového masa |
1 ks | cibule |
olej | |
sůl | |
mletý černý pepř | |
1 kostka | masoxu |
1 lžíce | hladké mouky |
1 lžíce | hořčice |
150 g | párků |
2 ks | vejce na tvrdo |
2-4 ks | kyselé okurky |
Na rozpáleném oleji osmažíme cibuli, vložíme maso a ze všech stran opečeme. Osolíme, opeříme a podlejeme vodou. Přidáme masox, přiklopíme pokličkou a dusíme do změknutí. Mezitím v půl hrnku vody rozmícháme lžíci hořčice a lžíci hladké mouky. Měkké maso vyjmeme a nakrájíme přes vlákno na plátky. Do kastrolu vlijeme obsah hrnku, rozmícháme, přidáme na drobné kostičky nakrájené okurky, párek nebo kabanos a vejce. Vrátíme maso, přiklopíme a ještě společně povaříme.
Použijeme-li přímo plátky masa, tak je naklepeme, osolíme, opeříme, potřeme hořčicí, opečeme z obou stran podlejeme vodou a dále pokračujeme stejně.
Hotové maso podáváme s rýží.