Recept na Jablečná bábovka
Ingredience pro recept
3 ks | jablek |
citronová šťáva | |
250 g | másla |
sůl | |
150 g | krupicového cukru |
1 ks | vanilkového cukru |
5 ks | vejce |
150 ml | vaječného koňaku |
420 g | hladké mouky |
1 ks | prášku do pečiva |
80 g | čokoládové polevy |
Jablka oloupeme a nakrájíme na kousky. Promícháme je se dvěma lžícemi citronové šťávy.
Máslo utřeme se špetkou soli a oběma cukry. Za stálého tření přidáme vejce a likér. Poté zapravíme mouku spolu s kypřícím práškem a nakonec vmícháme jablka. Formu vymažeme, vysypeme a těsto do ní nalijeme.
Pečeme při 160st. C 50-60 minut. Poté necháme částečne vychladnout ve formě, vyklopíme a necháme zchladnout úplně. Můžeme postříkat rozpuštěnou čokoládou.