Recept na Jablkový závin - štrůdl
Ingredience pro recept
1 balíček | listového těsta |
1/2 kg | jablek |
50 g | strouhanky |
4 lžíce | cukru krupice |
1 lžíce | skořice |
80 g | hrozinek |
1 ks | vejce |
Listové těsto necháme rozmrazit.
Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo nebo nakrajíme na malé kostičky.
Troubu předehřejime na 200stupňů.
Rozmražené těsto rozdělíme na části 2-3 a z každé části postupně rozválíme plát.
Tento plát posypeme strouhankou nebo drcenými piškoty a rovnoměrně rozložíme jablka. Asi 2cm od okraje náplň vynecháme. Jablka posypeme cukrem, skořicí a hrozinkami, případně sekanými ořechy. Rozšleháme vajíčko a potřeme ním okraje těsta. Potom ho zavineme a připravíme další záviny.
Záviny položíme na plech, vyložený pečícím papírem a potřeme zbylým vajíčkem.
Dáme péct do rozehřáté trouby na cca 30 minut.
Upečené štrůdly necháme vychladnout. Před podáváním posypeme moučkovým cukrem.