Recept na Jahodová buchta s krémem
Ingredience pro recept
300 g | hrubé mouky |
20 g | droždí |
1 dcl | mléka |
30 g | cukru |
30 g | másla |
1 ks | vejce |
špetka | soli |
3 ks | vejce |
150 g | cukru |
1 ks | vanilkového cukru |
200 g | měkkého tvarohu |
400 g | zakysané smetany |
1 kg | jahod |
Do mísy prosejeme mouku a uděláme v ní důlek. Rozdrobíme do něj droždí, zalijeme ho vlažným mlékem, přidáme cukr, lehce promísíme s troškou mouky a necháme vzejít kvásek. Pak přidáme rozpuštěné máslo, vejce a sůl a vypracujeme hladké těsto, které necháme na teplém místě vykynout.
Mezitím si připravíme náplň. V míce vyšleháme vejce s oběma cukry do pěny a vmícháme do ní měkký tvaroh a zakysanou smetanu.
Vykynuté těsto rozválíme na pomoučeném válu na plát, přeneseme ho na vymazaný plech a rozetřeme na něj náplň. Povrch poklademe jahodami, koláč vložíme do trouby vyhřáté na 180st. C a pečemě asi 35 minut.
Po vychladnutí koláč posypeme nakrájenou meduňkou.