Recept na Jahodové řezy pod sklem
Ingredience pro recept
20 dkg | cukru |
4 ks | vejce |
1 dcl | oleje |
1 dcl | mléka |
20 dkg | polohrubé mouky |
1 ks | prášek do pečiva |
1 ks | tvarohu |
1 ks | zakysané smetany |
1-2 lžíce | mletého cukru |
jahody | |
1-2 ks | dortové želé |
Žloutky vyšleháme s cukrem, přidáme olej, mléko, mouku s práškem do pečiva a nakonec vmícháme z bíltků ušlehaný sníh. Upečeme při 180st. C cca 20 minut.
Na vychladlý piškot natřeme krém - tvaroh umícháme se zakysanou smetanou a 1-2 lžícemi cukru.
Na krém poklademe nakrájené jahody a zalijeme želatinou. Necháme ztuhnout.