Recept na Jahodový moučník
Ingredience pro recept
500 g | jahod |
150 g | moučkového cukru |
1 lžička | citronové šťávy |
12 plátků | želatiny |
200 ml | smetany ke šlehání |
250 g | měkkého tvarohu |
piškoty | |
1 balíček | čokoládové polevy |
loupané mandle |
Očištěné jahody osušíme a 100g nakrájíme na čtvrtky a dáme stranou. 400g jahod rozmixujeme spolu s cukrem a citronovou šťávou. Připravíme želatinu podle přiloženého návodu a ze smetany ušleháme tuhou šlehačku. Do jahodového krému postupně zašleháme tvaroh, vmícháme šlehačku, kousky jahod a vychladlou želatinu. Připravenou formu vyložíme fólií a směs do ní nalijeme. Povrch poklademe piškoty a všechno necháme v chladnu ztuhnou, nejlépe do druhého dne. Ztuhlý moučník vyklopíme a polijeme připravenou čokoládovou polevou a necháme v chladu ztuhnout. Moučník nakrájíme na jednotlivé porce, které na talíři přizdobíme šlehačkou, jahodami a nasekanými mandlemi.