Recept na Kefírová buchta
Ingredience pro recept
100 g | polohrubé mouky |
200 g | hladké mouky |
120 g | cukru krupice |
1 lžíce | sody |
3 lžíce | kakaa |
1 sklenka | oleje |
500 ml | kefíru |
1 ks | vejce |
5 dkg | másla |
120 g | moučkového cukru |
2 lžíce | horké vody |
Do mísy nasypeme obě mouky, cukr, sodu a 2 lžíce kakaa a dobře promícháme, aby nikde nezbyly hrudky kakaa. Teprve pak přimícháme olej, kefír a vejce. Můžeme přidat krájené ořechy a hrozinky. Vzniklé těsto nalijeme na plech vyložený pečicím papírem. V troubě vyhřáté na 180 °C pečeme okolo 20 minut. Necháme vychladnout.
Máslo rozpustíme a smícháme s cukrem a 1 lžící kakaa, poté přidáme horkou vodu a vymícháme dohladka. Polevu natřeme na buchtu a necháme ztuhnout.