Recept na Kefírová buchta s broskvemi
Ingredience pro recept
350 g | polohrubé mouky |
2 lžíce | kakaa |
200 g | cukru |
5 dlc | kefíru |
1 dlc | oleje |
1 lžíce | jedlé sody |
500 g | kompotovaných broskví |
2 sáčky | dortového želé |
Do mísy prosejeme mouku s kakaem a cukrem. Přilijeme kefír a olej a promícháme. Nakonec do těsta nasypeme sodu a pečlivě promícháme. Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, vložíme do trouby předehřáté na 180st.C a pečeme cca 20-30 minut. Upečený korpus necháme vychladnout a pak na něj rozložíme okapané kompotovené broskve (nebo jiné ovoce) nakrájené na plátky. Želé připravíme podle návodu na obalu a opatrně ho nalijeme na korpus s ovocem. Buchtu necháme ztuhnou v ledničce.