Recept na Kremeše
Ingredience pro recept
0,5 l | mléka |
1,5 ks | vanilkového pudingu |
120 g | moučkového cukru |
1 ks | vanilkového cukru |
100 g | másla |
500 g | listového těsta chlazeného |
200 ml | smetany ke šlehání |
1 ks | ztužovače šlehačky |
V mléce uvaříme pudink s van.cukrem a polovinou cukru, vmícháme máslo a necháme vychladit. Listové těsto rozdělíme na půl a rozválíme na dvě placky. Jednu necháme vcelku a druhou nařežeme na obdélníčky a dáme upéct na cca 20min. při 180st.C. Necháme vychladnout a potřeme pudinkem a na něj dáme šlehačku vyšlehanou se ztužovačem. Nahoru poklademe upečené obdélníčky a hustě pocukrujeme. Nakonec nakrájíme podle obdélníčků na porce.